İngilizler Aşktan Yana Dertli

Share

İngiltere’de yapılan bir araştırma, ülkedeki 1 milyondan fazla kişinin, uzun süreli ilişkilerinde ‘mutsuzluğun içine hapsedilmiş’ hissettiğini ortaya koydu.

Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) verilerine göre, ilişkisinde ‘aşırı derecede mutsuz’ hissedenlerin sayısı, 2010’dakinin 2 katına çıkarken, ilişkisini ‘mükemmel’ olarak nitelendirenlerin sayısında ise keskin bir azalma oldu.

​İlişki terapisi konusunda faaliyet gösteren bir yardım kuruluşu olan Relate’de çalışan uzmanlar, 2008’deki ekonomik krizi ‘sosyal resesyon’un izlediğini ve insanların bu sebepten mutsuz olduğunu ifade etti.

ONS’nin hazırladığı yıllık mutluluk anketine 2014 yılında katılan her 20 kişiden 1’i (yüzde 4.8), ilişkisinde ‘aşırı derecede mutsuz’ olduğunu söyledi. Yüzde 3.5’lik kısım ilişkisini ‘oldukça mutlu’ olarak nitelendirirken, aşk hayatının ‘mükemmel’ olduğunu düşünenlerin sayısı yüzde 5.9 oldu.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...