Apple, Kullanıcılarını İzliyor Mu?

Share

Apple’ın popüler mesajlaşma servisi olan iMessage ile ilgili çarpıcı detaylar gün yüzüne çıktı. Görünüşe göre Apple, iMessage kullanıcılarının bilgilerini saklıyor!

Apple, özellikle mobil dünyada iOS ekosistemine güveni tam olan büyük bir kullanıcı kitlesine sahip. Fakat iMessage ile ilgili ortaya çıkan son detay, bu başarısını yıllardır korumayı başaran Apple’ı tedirgin edebilir.

TheHackerNews’in haberine göre Apple, iMessage kullanıcılarının bilgilerini kayıt altına alıyor. IP adresi, mesaj atılan numara, mesaj içeriği, konum bilgisi ve zaman bilgisi gibi çok kritik bilgileri bünyesinde sakladığı ortaya çıktı.

Şirketten gelen açıklama bu kayıtların güvenlik güçlerine yardım etmek için saklandığını, Apple’ın şirkete yarar sağlayacak bir amaçla bu bilgileri barındırmadığını belirtse bile sosyal medya üzerinden aldığı tepkiler oldukça sert.

Bunlara ek olarak Apple’ın iMessage için kullandığı şifreleme algoritmasının da oldukça zayıf olduğu ortaya çıktı. Ortalama bir kullanıcının dahi çözebileceği düzeyde bir şifreleme kullandığı ortaya çıkan Apple, bu konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...