Yüz Senelik Tiyatro, Görkemli Bir Kitapçıya Dönüştü

Share

Barrio Norte’de yer alan, muhteşem mimari detaylar ile etkileyici sıra dışı bir kitapçı: Buenos Aires El Ateneo Grand Splendid. 1919 yılında bir tiyatro binasından evrilerek 2000 yılında bir kitapçıya dönüşmüş.

buenos-aires-bookstore-theatre-el-ateneo-grand-splendid-2

Bu değişim serüvenlerinde bir dönemde sinemaya dönüştürülmüş ama yaklaşık 16 senedir çarpıcı bir kitapçı haline dönüşen bina, her yıl milyonlarca ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

buenos-aires-bookstore-theatre-el-ateneo-grand-splendid-1a

Binanın mimarları olan Pero ve Torres Armengol tarafından iç dizaynı da yapılmış. Tiyatro binasından kalan kırmızı perde, balkon ve çeşitli mimari detaylar korunarak kitapçıya dönüşümü sağlanmış.

buenos-aires-bookstore-theatre-el-ateneo-grand-splendid-10

2008 yılında El Ateneo Grand Splendid Guardian tarafından dünyanın ikinci en güzel kitapçısı seçilen Splendid, 1920’lerin klasik ve ayrıntılı dekorunu günümüze taşıyıp, tiyatroyla harmanlanan farklı bir konsept içerdiği için de bu sıfatı hak etmiş görünüyor.

buenos-aires-bookstore-theatre-el-ateneo-grand-splendid-6

buenos-aires-bookstore-theatre-el-ateneo-grand-splendid-8

buenos-aires-bookstore-theatre-el-ateneo-grand-splendid-4

buenos-aires-bookstore-theatre-el-ateneo-grand-splendid-7

icmimarlikdergisi.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...