Çöpten Hayvan Heykelleri

Share

Sokak sanatçısı Artur “Bordalo II” Bordalo, çöpleri değerlendirerek farklı şehirleri hayvan figürleriyle doldurmaya devam ediyor.

Çöpe atılan çeşitli elektronik eşyaları ve hurda otomobil parçalarını değerlendirerek birbirinden sevimli hayvan heykelleri yaratan, daha önce de çöplerle yaptığı çalışmalara yer verdiğimiz yetenekli sanatçı Artur Bordalo, bilinen adıyla Bordalo II, çöpten hayvanlar heykel serisine yeni çalışmalar ekledi.

Graffitti ve heykel sanatlarını kendine has bir stille harmanlayan sokak sanatçısı Bordalo II’nun, canlı renklerdeki balina, fare, flamingo, kertenkele, tavşan, kedi, kurbağa, arı ve geyik gibi pek çok hayvan figürü çeşitli şehirlerdeki ara sokakları ve duvarları rengarenk bir çehreye kavuşturdu. Sanatçı, Karayip’teki Aruba adası açıklarında yer alan eski bir gemi enkazını da pelikan figürüyle bambaşka bir görünüm kazandırdı.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...