Google, #madebygoogle Etkinliğinde Neler Tanıtacak?

Share

Google bugün #madebygoogle başlığıyla etkinlik düzenleyecek. Söz konusu etkinlik birkaç haftadır biliniyor. Peki bu etkinlikte neler duyurulacak?

İnternet dünyasının devi Google, kısa bir süre sonra yeni ürün ve hizmetleriyle karşımıza çıkacak. 2017 yılına yönelik ürün ve hizmetlerin duyurulacağı etkinlik bugün gerçekleştirilecek. Basına yansıyan sızıntılardan ve iddialardan yola çıkarak Google’ın nelerle karşımıza çıkabileceğini derledik.

#madebygoogle etkinliğinde çok sayıda yeni Google ürün ve hizmeti bekleniyor. Bunlardan bazılarına ise artık kesin gözüyle bakılıyor. Etkinlik tarihi dışında Google tarafından henüz neler duyurulacağına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak basına sızan bilgiler göz ardı edilmeyecek kadar dikkat çekiyor. İlerleyen sayfalarda Google’ın 4 Ekim tarihinde neler duyuracağına ilişkin beklentileri ve tahminleri bulabilirsiniz.

Pixel serisi yeni telefonlar!

En önemli ve birinci sıradaki beklenti tabii ki akıllı telefon tarafında. Google’dan bu yıl Pixel ve Pixel XL olmak üzere iki yeni akıllı telefon bekliyoruz. Cihazlar, bu yıl farklı olarak, Nexus adını taşımayacak. HTC partnerliğinde üretileceği düşünülen cihazlar, adını ilk defa geçen yıl duyduğumuz “Pixel” serisi ismiyle duyurulacak. Pixel 5 inç, Pixel XL modeli ise 5.5 inç ekranla bekleniyor. 4 GB RAM, Snapdragon 821 yongası gibi üst düzey özellikler de beklentiler arasında.

Google Home hakkında yeni bilgiler!

Etkinlik sadece akıllı telefon odaklı olmayacak. Ülkemizde pek yaygın olmasa da akıllı ev ürünleri son yıllarda büyük ilgi çekmeye başladı. Amazon Echo bu ürünlerde başı çekiyor.

Geçtiğimiz aylarda Google I/O 2016’da ilk defa duyurulan Google Home hakkında 4 Ekim tarihinde daha detaylı bilgilerin ortaya çıkması bekleniyor. Ürünün fiyatının 129 dolar olacağı daha önce açıklanmıştı.

Yeni Chromecast geliyor!

Kablosuz görüntü aktarımı dendiğinde Google Chromecast akla gelen ilk cihazlardan biri. Son iki yıldır büyük bir ilgiyle takip edilen ürünün bu yıl yenilenmesi bekleniyor. Çeşitli kaynaklara göre “Chromecast Ultra” olarak adlandırılacağı düşünülen yeni Chromecast’in en dikkat çeken tarafı 4K ve UHD çözünürlükleri desteklemesi olacak. Ürünün fiyatının 69 dolar olması bekleniyor.

Yeni bir OnHub!

Geçtiğimiz yıl Asus partnerliğinde geliştirilip duyurulan Google OnHub modem için de artık yenilenme zamanı gelmiş olabilir. Ev kullanıcılarına yönelik olarak geliştirilen Google OnHub bir çeşit akıllı modem olarak adlandırılabilir. Ağ yönetimi konusunda detaylı çözümler sunan OnHub’ın Google Home ile birleştirilmesi bile söz konusu olabilir. Ürün için “Google WiFi” isimlendirmesi şimdiden yaygınlaştı. Ancak detaylar halen gizemini koruyor.

Android 7.1 Nougat güncellemesi

Android güncellemesi bir etkinlik için ana konu elbette olamaz. Ancak Pixel telefonlarla birlikte yeni bir Android güncellemesi de beklentiler arasında. Örneğin Pixel telefonların kutu içerisinden Android 7.1 ile çıkması gibi bir gelişme duyurulabilir. Hata düzeltmeleri ve iyileştirmeler dışında Android 7.1 sürümünün detayları şimdilik bilinmiyor.

En büyük beklenti: Andromeda

Sürprizi sona sakladık. Google birkaç haftadır bugün için bir sürpriz yapmaktan bahsediyor. Sosyal medya paylaşımları sebebiyle kullanıcıların beklentisi artmış durumda. Daha önce Android geliştiricileri tarafından kaynak kodlarda görüntülenen bir bilgi, Google’ın yeni bir işletim sistemi yaptığını işaret etmişti.

Söz konusu bu yeni işletim sistemi basında “Andromeda” olarak adlandırılıyor. Android ve Chrome OS işletim sistemlerinin tek bir paltformda birleştirileceği iddia ediliyor. Meleş bir işletim sistemi olarak beklenen “Andromeda” takma adlı bu yeni işletim sistemiyle ilgili ilk açıklamanın bugün yapılması bekleniyor.

CNN

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...