İspanyol Merdivenleri Yeniden Açıldı

Share

Roma’nın sembollerinden İspanyol Merdivenleri’nin restorasyonu tamamlandı ve tarihi merdivenler Bulgari CEO’su Jean-Christophe Babin ve Roma Belediye Başkanı Virginia Raggi katılımıyla gerçekleşen bir basın toplantısı ile yeniden açıldı.

Bulgari’nin 130. yıl dönümü kapsamında, köklerinin dayandığı ve her daim markaya ilham kaynağı olan Roma şehrine 1.5 milyon euro değerinde yaptığı bağış ile teşekkür etme fırsatı bulduğu bu restorasyon sürecinin sonunda İspanyol Merdivenleri şehre, turistler ve vatandaşlar tarafından tamamıyla keyfi sürülmeye hazır, muazzam bir görkemle geri döndü.

Merdivenlerin açılışı, Piazza di Spagna’ya ışıklar yansıtan bir ayı temsil eden balona tutulmuş bir kadının, nazikçe yukarı yükselmesi ve yükselirken de basamakları kaplayan örtüyü kaldırarak merdivenlerin görülmesini sağladığı etkileyici bir sahne tasarımı ile sergilendi.

Gösteri, Kataklò dans tiyatrosunun, ses, ışık ve atletizmi harmanlayan nefes kesici gösterisi ile devam etti. Maestro Antonio Pappano yönetimindeki Orchestra of Accademia Nazionale di Santa Cecilia ise Rossini, Mozart, De Falla ve Bizet’den eserleri yorumladıkları müthiş bir klasik müzik konseriyle atmosferi zenginleştirdiler.

Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...