Bu Radyo Çok Duygusal!

Share

Yaratıcı stüdyo Uniform’un geliştirdiği “duygusal radyo” Solo, yüz tanıma teknolojisi ve Spotify’ın müzik derecelendirme sistemini birleştirerek, farklı duygu durumlarında ortaya çıkan yüz ifadelerini farklı şarkılarla eşleştiriyor.

Duvara asılarak kullanılan cihazın yuvarlak bir ekranı var. Ekrana yerleştirilmiş kamera, kullanıcının bir fotoğrafını Microsoft’un yüz ifadelerini analiz eden programına gönderiyor.

Yüzdeki mutluluk, üzgünlük ya da kızgınlık ifadesi hesaplanıyor ve Solo bu değeri, müzik derecelendirmesine çeviriyor. Ardından kullanılan yazılımla Spotify’daki şarkılarla eşleştirerek ruh haline göre bir şarkı seçiliyor ve şarkı çalmaya başlıyor. Bunları yaparken radyonun üzerindeki hareketli surat ifadesi de karşısına geçen kişiyi taklit ediyor.

London Design Festival’ın bir parçasını oluşturan V&A Digital Design Weekend’de sergilen prototip tasarımdaki radyo, tahtadan bir çerçeveye yerleştirilen sarı bir dış yüzey, siyah-beyaz çizgili bir antenden oluşuyor. Solo, yapay zeka teknolojisinin yaratıcılık potansiyelini veri tabanlı hizmetlerin ötesine taşıyıp daha insancıl ve sıcak bir tasarım yaratma fikri üzerine geliştirilmiş.

Solo, kızgın bir yüz ifadesiyle karşılaşınca R.E.M. – Everybody Hurts gibi parçalar çalarken; mutlu bir yüz karşısında Britney Spears – Lucky çalabiliyor.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...