Kadınlar Parayı Giysiye, Erkeklerse Elektroniğe Harcıyor

Share

Sanal mağazadan alışveriş yapanlara nakit para ödeyen bir sitenin kurucu ortağı Güçlü Kayral, internet kullancısı kadınların yüzde 32.9’unun; erkeklerin ise yüzde 35’inin online alışveriş yaptıklarını kaydetti. Kadın ve erkeğin online alışveriş sepetlerinin içeriklerinin farklılıklar gösterdiğini belirten Kayral, internetten alışveriş yapan her 100 kadından 72’sinin yılda en az bir kez giysi satın aldığını kaydetti. Yine her 100 kadından 38’i de yılda en az bir kez internet üzerinden otel-seyahat harcaması yapıyor.

Kadınlar Parayı Giysiye, Erkeklerse Elektroniğe Harcıyor

Kadınların bir diğer tercihi: Ev eşyası

Kadınların online alışverişte en fazla satın aldıkları bir diğer ürün ise ev eşyası. 100 kadından 25’i yılda en az bir kez ev eşyası satın alırken, gıda, kitap-dergi-gazete, elektronik-bilgisayar ürünleri de kadınların online alışveriş sepetlerinde sıkça yer alan ürünler arasında.

Türk insanı online alışverişte oldukça titiz

Datalara göre, internetten alışveriş yapan her 100 erkekten 55’i yılda en az bir kez elektronik-bilgisayar ürünleri satın alıyor. Yine her 100 erkekten 53’ü de yılda en az bir kez otel-seyahat için harcama yapıyor. Giyim eşyası için 100 erkekten 52’si online alışveriş yaparken, erkeklerin de en fazla satın aldıkları diğer ürünler ise ev eşyası, kitap-dergi-gazete, gıda, etkinlik bileti ve e-öğrenme araçları olarak sıralanıyor. Türk kadını ve erkeğinin internetten alışveriş yaparken oldukça titiz ve araştırmacı olduğunu kaydeden Güçlü Kayral, beğenilen bir ürün satın alınmadan önce mutlaka fiyat araştırması yapıldığının altını çizdi.

Kadınvekadın

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...