Bu Evde Bir ‘Terslik’ Var!

Share

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bir grup girişimci tarafından 2 yılda yaptırılan ve dünyadaki 13’üncü örneği olduğu belirtilen ters evi, 2016 yılının ocak ayından itibaren yaklaşık 30 bin turist ziyaret etti.

Yaklaşık 85 metrekare alana sahip, normal bir evin iki katı maliyetle yapılan evde, giriş kapısından mutfak mobilyalarına, beyaz eşyalardan tuvalet ve banyo dolaplarına, yatak odasından oturma gruplarına kadar her şey taban yerine tavanda duruyor.

Kaan Karahan, evin Türkiye’de ilk, dünyada da 13’üncü ters ev olduğunu söyledi. Evi “Antalya’da her şey var ama ters ev yok” düşüncesiyle yaptıklarını anlatan Karahan, “Evdeki 25 derecelik açı ilk girişte ziyaretçilerimizde baş dönmesi yapıyor.

Ziyaretçiler çektikleri fotoğrafı 180 derece çevirdikleri zaman sanki kendileri tavanda asılı eşya da tabanda gibi görünüyor ” ifadelerini kullandı.

Evin aksiyon fotoğrafçılığına hizmet ettiğini belirten Karahan, “Aksiyon fotoğrafçılığında çığır açmış bir proje. Evdeki bütün mobilyalar gerçek ağırlığında ama taban yerine tavan kısmında yer alıyor” dedi.

AA

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...