Ferrari Debriyajdan Vazgeçiyor

Share

İtalya’nın Modena şehrinden çıkan ve yollardan geçtiği anda tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran yüksek performanslı ve lüks Ferrari spor otomobiller için önemli bir karar alındı.

Artık debriyaj yok!

Ferrari debriyaj pedalından vazgeçen son otomobil üreticisi oldu. Malum düz vites, performans otomobilleri için adeta bir vazgeçilmezdi ancak durum artık tamamen değişmiş oldu.

Şirketin baş teknoloji sorumlusu Michael Hugo Leiters, Ferrari’nin tasarım, performans ve son model teknolojiler olduğunu söylüyor. Paris Motor Show 2016’da konuşan Leiters, konuyla ilgili olarak bu performansın üstesinden gelebilecek bir düz vitesin olmadığını ve bu sebeple çift kavramalı vites kutusuyla devam etme kararı alındığını ifade etmekte. Hatta iyi bir düz vitesin bile modern çift kavramalı viteslerin hızına ulaşamadığının da altı çizilmekte.

Otomotiv şirketleri geçmişten günümüze sürekli olarak otomobillerinin performanslarını artırmak için büyük çaba gösteriyor. Bu anlamda son teknolojilerin kullanımı oldukça önemli. Günümüz çift kavramalı vitesleri düz viteslere göre çok daha hızlı geçişlerle büyük performans avantajı sağlamasıyla tercih sebebi haline geliyor. Diğer taraftan bu teknolojinin daha maliyetli olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Bakalım Ferrari’nin bu kararı düz vites seven müşteri kitlesi tarafınca nasıl karşılanacak?

Shiftdelete, Digital Trends

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...