Kadınlar Artık Daha Mutlu!

Share

İngiltere’de 70 yıl önce yapılan ankete göre, her 10 kadından 9’unun “kadın” olmaktan mutlu olduğu ortaya çıktı. 1947 yılında bu oran yaklaşık yüzde 50 civarındaydı.

Peki 70 yıllık süreçte bu değişime neler sebep oldu? BBC, Her 10 kadından 9’unun kadın olmaktan mutlu olmasını sağlayan nedenleri sıraladı:

Kadınlar Artık Daha Mutlu!

Günümüz kadınları 40’lı yıllara göre yaptıkları evliliklerden daha memnunlar. Ankete katılan kadınların yüzde 87’si kocalarıyla birlikte olmaktan mutlu olduğunu belirtti. 1949 yılında yapılan bir ankette bu oran yüzde 77 idi.

Bugün kadınların yüzde 60’ı iş hayatına katılırken, 65 yıl önce bu oran sadece yüzde 31’di. Yine günümüzde 55-64 arası kadınların yüzde 62’si aktif çalışma hayatına devam ederken, 1951 yılında bu oran yüzde 22’ydi.

Ankete katılan her 5 kadından biri, maddi problemlerin kendilerinin ve ailelerin en acil sorunu olduğunu söyledi. Katılımcıların yüzde 28’i, maddi problemlerin en çok 25-33 yaş aralığında yaşandığını belirtti.

Dış görünüme oldukça önem veren 18-24 yaş aralığındaki kadınların yüzde 37’si, en sevmedikleri kelime olarak “şişman”ı seçti. 25-34 yaş aralığındaki her 10 kadından biri estetik cerrahi yöntemlerinden birini kullanırken, yüzde 46’lık kısım ise gelecekte tercih edebileceğini söyledi.

Ankete katılan 25-34 yaş aralığındaki her 4 kadından 1’i yataktan tamamen memnun ayrıldığını söyledi. 55-64 yaş aralığındaki kadınlarda ise bu oran yüzde 16.

Ankete katılan ve geliri 40 bin sterlin’in üzerinden olan kadınlar, geliri 20 bin sterlin kadınlara göre “çocuk sahibi olmamak daha iyi” fikrine iki kat daha sıcak bakıyor. Ankete katılan kadınların eğitim seviyesi yükseldikçe de çocuk sahibi olmaya uzak baktıkları görülüyor.

Anne, Kız, Kadın, Bayan, Çocuk, Anne Kızı, Yürüyüş

25-34 yaş aralığındaki her 100 kadından 68’i kendisinin, ailesinin ve arkadaşlarının sağlığı için kaygı duyuyor. Yine kadınlar, annelerinin onlarla aynı yaşta olduktaları döneme göre daha mutlu olduklarını savunuyor.

Karnaval

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...