Samsung Tekrar Galaxy S7’ye Odaklanıyor

Share

Samsung Galaxy S7 akıllı telefon tekrar Güney Koreli üreticinin göz bebeği oldu. Galaxy Note 7 modelinin yokluğunda şirketin yeni stratejisi ne olacak?

Samsung başına büyük dertler açan Galaxy Note 7 phablet modelinin üretimini durdurma kararını aldı. Hal böyle olunca şirketin bir diğer amiral gemisi olan Galaxy S7 serisi akıllı telefonlar tekrar öne çıkmış durumda. İşte Samsung’un yeni stratejisi.

Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge, hala güncel donanımı ile iPhone 7 ailesine ciddi bir rakip. Donanım açısından değerlendirecek olursak Galaxy Note 7’nin, Galaxy S7 edge’e göre de çok fazla bir farkının olmadığını da belirtmek lazım.

Kayıplar Galaxy S7 ile örtülecek

Samsung Galaxy Note 7 şirkete 17 milyar dolarlık büyük bir zarar vermiş durumda. Üçüncü çeyrekte rekorlar kıran şirket, sorunlu cihazı yüzünden dördüncü çeyrekte büyük kayıplar yaşadı. Son olarak Samsung’un Galaxy Note 7 dolayısıyla yaşadığı kaybı Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge ile kapatmak istediği söyleniyor.

İddialara göre Güney Koreli şirket, Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge üretimine yüklenerek özellikle Noel döneminde üst seviye akıllı telefon pazarında yaşanacak rekabete talebi karşılayabilecek şekilde girmek istiyor. Hatta şirketin üretimi artıracağına dair tedarikçilerini bilgilendirdiği de bilgiler arasında. Yani şirketin Galaxy S7 serisi için ciddi bir pazarlama kampanyasına başlayabileceğini şimdiden söylemek mümkün.

Diğer taraftan Şubat ayında çıkması beklenilen Galaxy S8 varken Galaxy S7 modellerinin satılması biraz güç gözüküyor. Birçok kullanıcının son model amiral gemisini almak için biraz daha dişini sıkacağını tahmin etmek hiç de zor değil.

Sammobile, Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...