Renault, Alonso’yu Geri İstiyor

Share

Renault’nun Ceo’su Charlos Ghosn, Renault’nun son dünya şampiyonu Fernando Alonso’yu yeniden takımda görmek istiyor.

Renault’nun gelecek yıl Jolyon Palmer ve Kevin Magnussen’le yarışmayacağı artık neredeyse kesinleşti ve takımın bu iki pilotun yerine genç ve yetenekli pilotlar aradığı düşünülüyor.

Ancak Renault’nun CEO’su Charlos Ghosn, son dönemde yaptığı açıklamalarda 35 yaşındaki Alonso’yu yeniden takımda görmek istediğini ifade etti.

Alonso’nun geri dönüşünün mümkün olup olmadığı sorusuna cevap veren Ghosn, bunun pek de olası olmadığını kabul etti.

Ama Ghosn İspanyol pilota tüm kapılar kapatmayarak uygun şartların oluşması halinde iki kez dünya şampiyonu pilotu yeniden takıma getirmek istediğini söyledi.

Gerçekçi hedefler

Renault, Alonso için uygun şartların oluşmaması sebebiyle daha gerçekçi pilotlara yöneldi.

Takım kısa vadede galibiyet ve podyum mücadelesi vermeyi beklemiyor. Ancak 2018’de podyum, 2019’da galibiyet ve 2020’de şampiyonluk savaşı vermeyi hedefliyor. Bu durumda takımın genç bir pilotla anlaşmak istediği düşünülüyor.

Takımın Jolyon Palmer ve Kevin Magnussen’le yola devam etmeyeceği neredeyse kesin gibi. Zaten Magnussen şimdiden Haas’la görüşmelere başladı.

Takımın seçenekleri arasında Hulkenberg, Sainz, Bottas, Ocon ve Kvyat yer alıyor.

Fransız üretici Nico Hulkenberg’le ön sözleşme imzaladı ve resmi imzalar sezon bitmeden resmen atılacak.

Ama takım Hulkenberg’in yanına genç, yetenekli ve tecrübeli bir isim bakıyor.

Hulkenberg-Sainz ihtimali

Renault’nun ilk seçeneği Hulkenberg-Sainz gibi görünüyor.

Takım gelecek vadeden Sainz’la uzun zamandır ilgileniyor. Ancak Red Bull, kariyerine  büyük yatırımlar yaptığı Sainz’ın ayrılmasını istemiyor.

Renault, Sainz için Japonya’da bir kez daha Red Bull’la görüştü, ancak Red Bull İspanyol pilotu bırakmak istemediğini yineledi.

Sainz 2018’de büyük bir takımda yarışmak istediğini söylüyor ve Red Bull, Verstappen-Ricciardo ikilisinden birisinin ayrılmaması halinde bu imkanı veremeyecek gibi görünüyor.

Sainz Japonya’dan önce “Red Bull’un benim yarışlar kazanmak istediğimi bilmesi gerekiyor” açıklamasını yapmıştı.

Bu ihtimal henüz bitmese de Red Bull’un tutumunda bir değişiklik olmaması halinde Sainz’ın Renault rüyası gerçekleşmeyecek gibi görünüyor.

Hulkenberg-Bottas ihtimali

İkinci koltuk için diğer isimlerle görüşmeler sürüyor.

Renault bir taraftan Sainz için Red Bull’dan nabız yoklerken diğer taraftan asıl hedefi olan Bottas’la da görüşmeleri sürdürüyor.

Bottas 2017 için Williams’la da görüşme halinde. Ancak Fin pilot diğer takımların 2017 performansını görebilmek adına Williams’la bir yıllık sözleşme yapmak istiyor, Williams ise Bottas’la uzun vadeli sözleşme yapmak istiyor. Durum böyle olunca görüşmeler tıkanma noktasına geldi.

Auto Motor und Sport’a göre Renault henüz Williams’la sözleşme imzalamayan Bottas’a uzun vadeli ve oldukça cazip bir teklif sundu.

Bottas henüz bu teklife cevap vermedi ancak 2018’de Raikkonen’in yerine geçme ihtimali nedeniyle uzun vadeli anlaşmaya sıcak bakmadığı iddialar arasında.

Motorsport

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...