Heykelsi Bir Bank: Fallen Tree!

Share

1980 yılında doğan Fallen tree’nin genç tasarımcısı Benjamin Graindorge; ENSCI – Les Ateliers‘ten 2006 yılında mezun olmuş. İki yıl üst üste Design Parade festivalinde yer alan Graindorge, tasarım alanında ise Cinna ve Audi Talent Awards ödüllerini almış. 2011 yılında YMER & MALTA galerisinde ilk kişisel sergisini açan sanatçı, sergisinde hayali beş nesneyi izleyicilerine sunmuş.

fallenTreeWeb-05

Tahta ve camı bir arada kullandığı tasarımıyla tasarım dünyasıyla kendini tanıştıran Benjamin Graindorge için tasarım süreci can sıkıntısını önleyen bir aktivite…

fallenTreeWeb-02

Gelelim tahta Fallen Tree’nin ayrıntılarına;devrilmiş bir ağaç gibi duran bankın oturma kısmı ağacın gövdesinden oluşuyor.Üst kısmı her zamanki gibi serbest bir formda.Tasarımcının tarzı ise gelenekselliğin ötesine geçmiş bir fonksiyonellik olarak ifade edilebilir.

fallenTreeWeb-03

Tasarımın sadece şiirsel değil kullanışlı da olması gerektiğini düşünen Benjamin Graindorge’un ‘Fallen Tree’si tahta bir sehpanın bildiğimiz şekilde; alışılmış olarak tasarlanmaya başlanmasından sonra ilerleyen ayrıntılarda;işlenmiş tahta boyutundan çıkarak ana malzemenin ağacın dallarıyla birlikte tasarıma eşlik ettiği bir ürün.Bu ürün bütün bu özelliklerin yanında adeta bir heykel gibi!

fallenTreeWeb-04

Sehpanın bir bacağını ağacın dalları oluştururken;diğer bacağın kalın cam bir levha olduğunu görüyoruz.Artık cansız olan bu nesneyi bir manada tekrar canlı hale getiren Fransız tasarımcı Benjamin Graindorge; doğaya ait bir elemanın doğadan kopmadan nasıl tasarlanabileceği konusunda bize başarılı bir referans veriyor.

icmimarlikdergisi.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...