BM: Musul’dan 100 Bin Kişi Göç Edebilir

Share

Birlemiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, yaklaşık 100 bin Iraklının Musul operasyonu nedeniyle Suriye ve Türkiye’ye göç etmesinden endişe ettiklerini söyledi.

Birlemiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlediği basın toplantısında, Musul’da en büyük göç krizlerinden birinin yaşanabileceğini belirterek, “Yaklaşık 100 bin kişinin Suriye ve Türkiye’ye göç etmesinden endişe ediyoruz.” dedi.

Sivillerin korunmasının, Musul’u terör örgütü DEAŞ’tan kurtarma operasyonu süresince izlenecek askeri stratejilerin önemli bir parçası olması gerektiğini vurgulayan Grandi, birkaç yıl içinde kentte büyük bir göç krizinin yaşanacağını, insani durumun kötüleşmesi durumunda nüfusun büyük kısmının kentten kaçacağını tahmin ettiklerini dile getirdi.

Grandi, yüz binlerce kişinin yiyecek ve temel hizmetlere muhtaç olacak hale gelmesinden endişe ettiklerini söyledi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin istatistiklerine göre, ülkede yaşanan çatışmalar nedeniyle son 2,5 yılda 3 milyon 300 bin kişi Irak’tan göç etti.

AA

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...