Julian Assange’ın İnternetini Kestiler!

Share

ABD’ye iade edilmemek için Londra’daki Ekvador konsolosluğuna sığınan ve 4 yıldır burada yaşayan Julian Assange’ın internet bağlantısı konsolosluk tarafından kesildi.

Wikileaks sızıntılarıyla 2010’da ABD’yi dünya çapında “rezil” eden Julian Assange, sığındığı Londra’daki Ekvador konsolosluğunda büyük bir şok yaşadı.

Bir kadına tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanmak üzere İsveç tarafından iadesi istenen Assange, bu iddiaların ABD’nin Oyunu olduğunu ve İsveç’e iadesinden sonra ABD’ye teslim edileceğini savunarak Londra’daki Ekvador elçiliğine sığınmıştı. Olayın ardından Rusya yöneticileri, tecavüz suçlamasından bulunan kadının, CIA için çalışan bir taşeron olduğunu ve bu bilginin uzun zamandır kendi istihbarat kayıtlarında yer aldığını açıklayarak tecavüz iddialarının bir itibarsızlaştırma kampanyası olduğunu vurgulamıştı.

Assange’a bir ay internet yasak

Elçilikten çıktığı anda tutuklanması için elçilik önünde bekleyen İngiliz polisi nedeniyle 2012’den beri elçilikteki odasında hapis hayatı yaşan Assange, bu odadaki imkanları sayesinde Wikileaks’ı yönetmeye devam ediyor ve dünyadaki bağlantıları ile iletişim kurabiliyor. Aynı şekilde, odanın balkonuna çıkarak yaptığı basın toplantılarıyla da dünya gündemine girmeyi başarabiliyor.

Assange son olarak, Hillary Clinton hakkında açıklayacakları belgelerle ABD’de seçmenlerinin şok olacağını duyurmuştu. Ancak Ekvador koruması altında olan Assange’ın bu hamlesi, Ekvador’un ABD seçimlerini etkilemesi anlamına geleceği için elçilik Assange’ın odasındaki internet bağlantısını kesti.

ABD’nin demokratik seçimlerini etkilememek adına böyle bir karar aldıklarını duyuran Ekvador hükumeti, Kasım ayındaki ABD seçimlerinin ardından Assange’ın internet bağlantısını tekrar açacak.

Öte yandan, Wikileaks editörleri, Julian Assange’ın devre dışı kalması nedeniyle “acil eylem planını” devreye aldıklarını duyurdular ve Hillary Clinton’ın kampanya yöneticisi John Podesta’ın e-postalarından bir kısmını daha yayınladılar.

2010’da, ABD’nin tüm dünyadaki dış temsilciliklerinden başkente gönderilen “gizli” yazışmaların da bulunduğu milyonlarca belgeyi ele geçirip online olarak yayınlayan Jullian Assange, ABD bürokratlarının “müttefik” ülkelerin politikacıları hakkında yazdıkları rahatsız edici raporların ve gizli planları ortaya çıkartarak süper gücü çok zor duruma düşürmüştü. Julian Assange, şu anda eski CIA ajanı Snowden ile birlikte ABD’nin yakalanacaklar listesinin en tepesinde yer alıyor.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...