II. Dünya Savaşı Kaçış Haritasından Gelinlik Yapıldı

Share

Hester Cox’un gelinliği renkleriyle, kısa ve eğri çizgileriyle ilk bakışta bir haritanın bütün özelliklerini taşıyor. Biraz daha yakından bakıldığında ipek elbisenin gerçek bir haritadan, üstelik öylesine çizilmiş bir harita değil, II. Dünya Savaşı sırasında askerlerin özellikle İskandinav bölgesinden kaçış rotalarını gösteren bir haritadan yapıldığı ortaya çıkıyor.

Yeni bir yer keşfetmek için kullanılmayan bu haritalar, savaş pilotlarının eve dönüş sırasında kullandıkları gizli rotaları içeriyor. O zamanlar askerler, bu haritaları düşmanların eline geçmemesi için postallarının tabanında ya da kalemlerin içinde taşıyorlarmış. Evlilik yönünden bakacak olursak bu özel gelinlik, Cox’un eşi Brian’la birlikte yeni evinde yepyeni hayata adım atmasını simgeliyor.

Cox’un gelinliğini tasarlayan Home Front Vintage’dan modacı Sara Jane Murray, yeniden değerlendirdiği ipek kumaştan yapılan II. Dünya Savaşı haritalarını elbise ve aksesuarlara dönüştürüyor.

Murray, Cox’un düğünü için kolsuz, V-yaka bir harita gelinlik tasarlamış. Gelinliğin etek kısmıysa gelinin düğün gecesi boyunca özgürce dans edebilmesi için kloş dikilmiş.

Kendisi için böylesine önemli bir günde derin bir anlamlar taşıyan, inanılmaz hikayelere sahip harita gelinliği giymenin onur verici olduğunu söyleyen Cox, geçmişi de bu sayede unutmadığını gösteriyor.

Cox’a her zaman düğününü ve II. Dünya Savaşı sırasında yaşanan acı-tatlı anıları hatırlatacak olan harita gelinlik, saçlarına taktığı abartıdan uzak tokayla da bütünleşmiş. Cox’un düğün fotoğraflarını ise fotoğrafçı Jo Denison çekmiş.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...