Doritos’tan Oy Kullanmayanlara Özel Cips

Share

Doritos, 8 Kasım’da gerçekleşecek olan seçimlerde oy kullanmak için kaydolmamış gençleri bilinçlendirmek için No Choice isimli yeni bir cips çıkardı.

Seçme ve seçilme hakkının gerçek anlamıyla var olabilmesi için her şeyden önce bireyin seçim yapması gerekiyor. Eğer oy kullanmazsanız, seçme hakkınız da sadece düşünce dünyasında varoluyor. 8 Kasım’da düzenlenecek ABD’deki başkanlık seçimlerinde oy vermek için kaydolan genç sayısı dünya genelinde olduğu gibi oldukça düşük. ABD Nüfus Sayım Bürosu’nun yayınladığı veriye göre 1964 seçimlerinde 18 – 24 yaş arası seçmenlerin %50 oy kullanmadı. 2012 seçimlerinde ise aynı yaş aralığında oy kullanmayanların sayısı ise artarak %62’ye ulaşıyor.

2015’te, LGBTİ topluluğunu desteklemek adına gökkuşağı renkli cipsler üreten Doritos, genç seçmenlere oy kullanma hakkının önemini vurgulamak için No Choice isimli özel bir cips hazırladı. Aktivasyon içinse, 27 Eylül’de Ulusal Seçmen Kayıt Günü’nde bir üniversite kampüsüne Doritos otomatı yerleştirdi. Otomatı kullanmak isteyenlerin önce seçimlere kayıt olup olmadığını belirtmesi gerekiyor. Ve eğer kayıt olmadıysanız, Cool Ranch veya Nacho Cheese cipslerinden birini seçseniz de No Choice cipsini alıyorsunuz.

No Choice, “eğer seçimler için kaydolmadıysan, seçme şansın da yok” diyor ve tatsız tuzsuz, kağıttan cips taneleri ile baş başa bırakıyor. Rock the Vote’un ortaklığıyla seçimlere kaydolmayı sağlayan otomatın yanı sıra Red vs Blue isimli internet sitesiyle de Cool Ranch ve Nacho Cheese tatları arasında da seçim yaparak Doritos’un kendi seçimlerinde de rol alabiliyorsunuz.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...