Instagram Kullanıcılarına Yardım Eli Uzatıyor!

Share

Instagram, ‘zor dönemden geçen’ ve kendisine zarar verme ihtimali bulunan kullanıcıları için yeni bir uygulama geliştirdi.

Yeni uygulamayla birlikte, bir kişinin depresyonda olduğunu veya negatif duygular yüzünden kendine zarar verebileceğini düşünen kullanıcılar, isimsiz olarak bu durumu Instagram ekibine bildirebilecek. Instagram, bunun üzerine kullanıcıya, “Birileri paylaşımlarınızdan birini gördü ve belki de kötü bir dönemden geçtiğinizi düşünüyor. Eğer yardıma ihtiyacınız varsa, size yardım etmek isteriz” mesajı atacak.

​Instagram, mesajla birlikte kullanıcıya, bir arkadaşıyla konuşmak, yardım hattıyla iletişime geçmek ya da durumla başa çıkmak için ipuçlarına ulaşmak gibi seçenekler sunacak.

Uygulamayı oluştururken psikolog ve psikiyatristlerden yardım alındığını belirten Instagram İcra Direktörü Marne Levine, “Bu destek fonksiyonu sayesinde kullanıcılar, etraflarında her zaman onlara yardım yapmaya hazır bir topluluk olduğunu bilecek. Özellikle de bir kişinin bu hatırlamaya en fazla ihtiyaç duyduğu bir anda” dedi.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...