iPhone’da Gizli, Tek El Klavyesi

Share

Apple’ın mobil işletim sistemi iOS için yepyeni bir özellik keşfedildi. iOS Simulator ile bulunan yeni özellik, özellikle iOS klayvesini sevenleri mutlu edecek.

iOS içinde gizli klavye keşfedildi

iOS 10 kullanıcıları için yepyeni bir özellik kendini gösterdi. Uzun süredir ortalarda görünmeyen iOS tek elli klavye yeniden gün yüzüne çıktı.

iPhone içine gizlenen tek elli klavye

Geliştirici Steve Troughton-Smith, iOS Simulator ile iOS’u hackleyince ilginç bir özelliği ortaya çıkarttı. İşletim sistemi içine gizlenmiş bir kod ile iOS tek elli klavyeyi keşfetti.

Bu tarz klavye dizaynlarında küçük ellere sahip insanlar bile büyük telefonlar üzerinde kolayca yazı yazabiliyorlar. Bu kullanışlı klavye düzeninin ne zamandır orada gizli olduğuysa bilinmiyor.

Yine de işin sıkıntılı bir yanı var. Her ne kadar bu kodlar iOS 10 içerisinde saklı olsa da, Apple tarafından bir duyuru gelmediği sürece bu gizli özelliği kullanmak gibi bir şansımız yok.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...