J.R.R. Tolkien’in Son Kitabı ‘Beren ve Lúthien’ Yazımından 100 Yıl Sonra Basılıyor

Share

Yüzüklerin Efendisi serisinin yazarı J.R.R. Tolkien’in yeni kitabı 2017’de yayımlanıyor. Ölümlü bir erkekle ölümsüz bir Elf arasındaki aşkın hikâyesini anlatan Beren ve Lúthien adlı kitap ilk yazıldığından 100 yıl sonra basılacak.

Mayıs 2017’de HarperCollins etiketiyle çıkacak kitabın editörlüğünü, yazarın oğlu Christopher Tolkien yaptı.

Eşinden ilham almış

Kitabın karakterlerinin isimleri olan Beren ve Lúthien, JRR Tolkien’in kişisel yaşamı açısından büyük bir öneme sahip. Yazar ile eşi Edith Tolkien’in ortak mezarlarında da yazılı “Lúthien” ismiyle ilgili JRR Tolkien oğlu Christopher’a şunları söylemiş: “Ona hiçbir zaman Edith Lúthien diye seslenmedim ama hikayenin kaynağı odur.”

Hikayenin bir versiyonu, Yüzüklerin Efendisi serisinin ilk kitabı olan Yüzük Kardeşliği kitabında Aragorn tarafından Hobbit’lere anlatılıyordu. Hikayenin bir başka versiyonu ise Tolkien’in The Silmarillion adlı kitabının ilk bölümünde yer aldı.

T24

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...