Tarık Akan Öldü, Hadi Para Kazanalım!

Share

Bu her zaman olur: Büyük bir sanatçı yaşamını yitirir ve geride kalanlar onun hem yaşamından hem de ölümünden pay koparmaya çalışırlar. Nasıl mı? Geçtiğimiz günlerde şöyle bir olaya tanık olduk: Büyük bir kitabevinin kasasında Tarık Akan’ın ‘Anne Kafamda Bit Var’ kitabına rastlayıverdik(!)…

Bunun öylesine bir rastlantı olmadığını bildiğimizden haliyle içimiz cız etti. İnsanoğlu işte, paranın değerini biliyor. Yaşarken büyük sanatçıların değerini bilmediği kadar hem de!

Eğer ki Tarık Akan’ı gerçekten anmak isteselerdi küçük de olsa bir fotoğraf ile bunu başarabilirlerdi. Şu anda yaptıkları şey, ne yazık ki Tarık Akan’ın hayatı boyunca nefret ettiği bir ‘kapitalizm’ taktiği: Tarık Akan öldü, hadi kitaplarını satalım, hadi daha çok para kazanalım!

Bu akıl almaz fikirler körelmediği sürece her geçen gün insanlığımızdan utanmaya devam edeceğiz. Utanarak ama para kazanarak yaşayacağız…

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...