45 Yaşın Üzerindekiler Daha Çok İçiyor

Share

İngiltere’de 45 yaşın üzerindeki yetişkinlerin 45 yaş altı gruplara kıyasla 3 kat daha fazla alkol tükettikleri belirlendi. 16-24 yaş arasındaki erkeklerin sadece yüzde 3’ü hemen hergün içki içerken, 65 yaş ve üzerindeki erkeklerin yüzde 22’sinden fazlası hemen her  gün içki içiyor.

Alkol tüketimine ilişkin araştırma, yetişkinlerin yüzde 54’ünün haftada en az bir defa içki içtikleri; yüzde 26’sının hafta iki defadan fazla içki içtiğini ortaya koydu. Yetişkinlerin yaşlandıkça daha sık içki içer oldukları da saptandı

Araştırma erkeklerin, kadınlara kıyasla daha sık içki içtikleri; erkeklerin yüzde 16’sının haftada 5 ya da daha fazla gün içki içtiğini, aynı eğilimdeki kadınların oranının ise yüzde 10 olduğunu ortaya çıkardı.

BBC Türkçe

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...