Çocuk ve Savaşın İç İçe Olduğu Bir Dünya

Share

Savaş, iletişimin ve sosyal ilişkilerin olduğu her toplum modelinde farklı formatlarda kendini ele veriyor. Barışın karşıtı olarak her çatışmada ortaya çıkan savaş kimi zaman daha basit ve küçük ölçeklerde yaşanırken kimi zaman da insanlık tarihini ve toplumları derinden etkileyen olaylarla vuku buluyor. Barış ise yine benzer derecelerle korunmaya çalışılan bir mutabakat olarak karşımıza çıkıyor.

Yönetmen ve 3B sanatçısı Murat Kılıç‘ın 14 ayda boş zamanlarında ürettiği bağımsız kısa filmi Child’s Play, objeler ve yüklenilen anlamlar üzerinden kavram dünyamızda bir yolculuk vaat ediyor. Bir miğferin aynı zamanda denizanası olduğu, oyuncak askerlerin emir komuta zincirinin bir neferi olduğu bir dünyada savaş ve çocuk kavramlarını sorgulamamızı sağlayan bir kısa film.

Murat Kılıç’ın kısa filmi için yazdığı açıklama metni de tüm bu dengeler arasındaki çatışmayı sorgulamamız için bazı ipuçları veriyor.

“Objeler biz değer verene kadar değersizdir, ve değerler biz anlam yükleyene kadar anlamsızdır.”

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...