Çocuklar LEGO ile Elektriği Öğreniyor

Share

Kickstarter’da fonlanarak hayata geçen Brixo, minik parçalarla dilediğimiz hemen her şeyi yaratabildiğimiz bir yaratıcılık seti. Daha önce de karşımıza çıkan Makey, Makeblock gibi modüler ve elektronik tasarımlardan en büyük farkı ise LEGO ile tamamen uyumlu olması. Böylece ses, ışık, mesafe ve Bluetooth gibi değişkenlere bağlı olarak kurgulayabileceğimiz senaryolara LEGO’yu da dahil edebiliyoruz.

Harekete geçirici, iletici ve eyleme geçirici olmak üzere üç ana parçası olan Brixo, yetişkinlerin yaratıcılıklarını ve maker ruhlarını kullanarak geliştirebileceği tasarımların yanı sıra çocuklar için de elektriğin ve iletkenliğin temel prensiplerini öğretecek altyapıya sahip.

İki mühendis tarafından geliştirilen Brixo, kullanım sırasında herhangi bir dış bağlantıya veya tetikleyici enerjiye ihtiyaç duymuyor.

Bunun yanı sıra mobil uygulamayla da kontrol edilebilen Brixo’lar, IFTTT gibi modüllerle Twitter, Fitbit, Philips Hue gibi pek çok farklı servisle de iletişim kurabiliyor.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...