Domino Taşı Dizerek Kariyer Yaptı

Share

ABD’li Lily Hevesh, küçük yaşlarda büyükbabasının evinde bulduğu domino taşlarına merak sararak internet üzerinden araştırmalar yaptı bu alanda kendini geliştirdi ve bu yeteneğiyle bir Hollywood filminde rol aldı.

Almanya, Avusturya, ABD, Kanada, Hollanda ve İşviçre’den sosyal medya üzerinden organize olan 14 kişilik bir ekip, Bursa’nın Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında “Türkiye’nin en büyük domino kareografisi” rekorunu kırmak için Türkiye’ye geldi.

Ekipte yer alan 18 yaşındaki Lily Hevesh’in küçük yaşlarda büyükbabasının evinde tanıştığı domino taşlarıyla Hollywood’a uzanan öyküsü dikkati çekti. Henüz 10 yaşındayken büyükbabasının evinde bulduğu 28 parçalı bir domino takımıyla oynamaya başladı. Yıllar içinde profesyonelleşen ve bu alanda adını duyurmayı başaran Hevesh’in yolu, videolarını yayınladığı bir sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla aralıkta ABD’de vizyona girecek Collateral Beauty (Gizli güzellik) filminin yapımcılarından biriyle kesişti.

Yayınlanan videolar, yapımcının ilgisini çekince mail yoluyla Hevesh’e projede yer alma teklifi yollandı. Hevesh, teklifi kabul ederek filmin ana unsuru olan ve dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Will Smith’in filmde devirdiği domino taşlarını dizdi. Will Smith, Kate Winslet, Michael Pena, Edward Norton gibi dünyaca ünlü yıldızların rol aldığı, yönetmenliğini David Frankel’in yaptığı filmin aralıkta vizyona girmesi bekleniyor.

Lily Hevesh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, domino taşlarıyla 8 yıldır ilgilendiğini ve sürekli kendini geliştirdiğini söyledi. Bugüne kadar tek başına en fazla 30 bin domino taşı dizip devirdiğini ve bunun sosyal paylaşım sitelerinde büyük ilgi gördüğünü dile getiren Hevesh, daha fazla taşla kendi rekorunu kırmayı istediğini anlattı. Domino taşlarıyla uğraşırken rahatladığını ve sakinleştiğini vurgulayan Hevesh, “Benim için domino, trans hali gibi bir şey ve saatlerce uğraştığım domino taşlarının kusursuz bir şekilde yıkılışını izlemek çok keyif veriyor.” ifadesini kullandı.

“Gizli güzellik” filminin projesinde yer alma teklifini, yapımcıdan aldığında çok mutlu olduğunu anlatan Hevesh, şöyle konuştu:

“Filmde dünyaca ünlü Hollywood yıldızları rol alıyor. Filmle ilgili çok fazla detay vermem doğru değil ama dominonun filmde önemli bir yeri var. Will Smith’in rol aldığı karakter dominoyla uğraşıyor. Bu kadar ünlü oyuncu ve yönetmenle bir arada çalışmak gerçekten inanılmaz bir tecrübeydi.

Dominonun filmdeki yeri izleyiciler için büyük bir sürpriz olacak. 18 yaşında sevdiğim bir işte böyle bir projenin parçası olmak çok hoşuma gitti. Domino bir filme konu olduğu zaman onu izleyenler tarafından büyük bir ilgi çekiyor. Dolayısıyla bundan sonra bu tarz film tekliflerinin geleceğini düşünüyorum.”

İlk başladığında böyle bir projede yer alabileceğini kesinlikle düşünmediğini dile getiren Hevesh, “Sadece eğlence için yaptığım bir şeydi. Zamanla iş büyüdü ve şu anda tam zamanlı olarak bu işle uğraşıyorum. Şu andaki hedefim domino taşlarıyla yapılacak bir dünya rekoru denemesinde yer almak.” dedi.

CNN, AA

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...