Ortadoğu’nun En Büyük Gölü Tehdit Altında

Share

İran’da görev yapan 12 büyükelçinin eşleri, ‘Ben Urmiye Gölü’yüm’ kampanyasına katıldı. Kampanyanın amacı, BM’nin Urmiye Gölü’nü kurtarmak için yardımda bulunmasını sağlamak için gereken 1 milyon imzayı toplamak.

Tehran Times’ın haberine göre, geçtiğimiz ağustos ayında başlayan imza kampanyasına Malezya, Yeni Zelanda, Macaristan, Çin, Cezayir, Tunus, Hindistan, Endonezya, Küba, Filipinler, Çekya ve Sierra Leone büyükelçilerinin eşleri katıldı.

Büyükelçilerin eşleri, Urmiye Gölü’nü Canlandırma Programı, İran Çevre Departmanı ve İran Dışişleri Bakanlığı temsilcilerinin desteğiyle gölü ziyaret de etti. İran’ın gölü koruma konusunda yabancı ülkelerle iş birliğini iyileştirmeyi, deneyimlerini benimsemeyi ve proje finansmanı için ek kaynak sağlamayı planladığı ifade edildi. İran’ın kuzeybatısında bulunan 5 bin 200 kilometrekarelik Urmiye, Ortadoğu’nun en büyük ve dünyanın ise 6. büyük gölü. Ama son yıllarda göl, yüzde 90 oranında kurudu. Bu sürecin temel sebebi, insanın yol açtığı çevre değişikliği.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...