Rus Dağcı Dünya Rekoru Kırdı

Share

Rus ekstrem spor tutkunu, dağcı Valeriy Rozov, dünyanın en yüksek altıncı dağı olan Cho Oyu Dağı’nda 7 bin 700 metre yükseklikten paraşütle atlayarak yeni bir dünya rekoru kırdı.

Daha önce dünyanın en yüksek noktası Everest Dağı’ndan ve Afrika’nın zirvesi Uhuru’dan paraşütle atlayan Valeriy Rozov, rekorlarına bir yenisini ekledi. Rozov, Çin’in Tibet Özerk Bölgesi ile Nepal sınırındaki 8 bin 201 metre yükseklikteki Cho Oyu Dağı’nda 7 bin 700 metre yükseklikten kendini boşluğa bırakarak yeni bir rekor kırdı.

Paraşütü açılana kadar 90 saniyelik serbest düşüş yapan Rozov, dağın güney batı tarafına iniş yaptı. Rozov, böylece 2013 yılında Tibet’teki 7 bin 220 metrelik Changste Dağı’ndan atlayarak kırdığı rekoru da kırmış oldu.

‘2014’ten Beri Hayalimdi’

Rozov, “2014 yılında burayı keşfettiğimden beri bu hayalimdi. Changste’deki atlayıştan sonra Himalayalar’a dönüp yeni hedefler aradım, zira sınırın bu olmadığını hissettim. Her şey başarıyla geçti, çok mutluyum. Yalnızca bir dünya rekoru veya benim kendi başarım olduğu için değil, ayrıca üç yıl önce dağı keşfettiğim rahmetli arkadaşım Aleksandr Ruçin’in anısına olduğu için” ifadelerini kullandı. Rozov’un ilk paraşütle atlayışı 2009 yılında Rusya’nın Kamçatka yarımadasındaki aktif Mutnovskiy volkanına yaptığı atlayış olmuştu. Rozov böylece aktif bir volkana paraşütle atlayan ilk kişi olmuştu.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...