Tim Cook, Note 7 Kullanıcılarına Seslendi

Share

iPhone 7 ile gündemde olan Apple, dördüncü çeyreğe ait raporlarını yayınladı. Tim Cook ise Note 7 kullanıcılarına seslenerek, kapımız herkese açık mesajı verdi.

Geçtiğimiz gün Apple finansal raporlarını sunarak ve yılın dördüncü çeyreğinin satış rakamlarını ortaya döktü. iPhone 7 ve satış rakamları ise asıl konuşulması gereken konu oldu.

Note 7 olayları Apple’a çok yaradı!

Wall Street analistleri Apple’ın ön görülen iPhone satışlarını 44.8 milyon olarak hesaplamıştı. iPhone 7 her ne kadar geçtiğimiz yıla oranla düşük olsa da telefon satışları beklentileri aşarak 45.4 milyon ünite satmayı başardı.

Bu beklenmedik bir gelişmeydi, çünkü iPhone 7 geçtiğimiz iPhone modellerine göre çok daha az yenilikle geldi. Fakat Apple’ın da tahmin edemeyeceği bir gelişme telefon satışlarını etkilemiş gibi görünüyor.

Cook tarafından yapılan açıklamaya göre, iPhone 7’nin satışlarını yükselten nedenlerden biri de Note 7’nin piyasadan çekilmesi oldu. Samsung’un yasadığı kazayı tahmin etmenin zor olduğunu söyleyen Tim Cook, yine de telefonlarını iPhone 7 ile değiştirenlere teşekkür etti.

Unutulmaması gereken ise iPhone 7 satışlarının geçtiğimiz yıla oranla halen düşük kalmış olması. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde iPhone modelleri 48.04 milyon satarken, bu yıl bu rakam 45.4 milyon olarak kaldı.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...