Instagram, Ruhsal Hastalığı Olanlara Yardımcı Olacak

Share

Birçok kişi için Instagram, günlük hayatta keyif veren anların paylaşıldığı bir yerdir. Ama aynı zamanda insanların bazen derin düşüncelerini paylaştığı ve yardım çağrısında bulunduğu bir alandır. Instagram, insanların kendilerini tehlikede hissettikleri veya kendilerine zarar vermeyi düşündükleri zaman yardım alabileceği bir destek aracını devreye soktuğunu açıkladı.

Eğer birinin kendine zarar vermeyi düşündüğünü anlatan bir mesaj görürseniz, artık bunu kimliğinizi belli etmeden rapor edebileceksiniz. Instagram bu kişiye; “Birisi sizin zor zamanlar geçirdiğinizi düşündüğü bir mesajınızı gördü. Eğer desteğe ihtiyacınız olursa, size yardım etmekten memnun oluruz” yazan bir mesaj gönderecek.

Kullanıcıya, ipuçları ve destek almaya ek olarak, kullanıcının konumuna uygun bir yardım hattı, bir arkadaşıyla konuşmak da dahil olmak üzere, uygulama yoluyla ulaşılabilir seçenekler sunulacak.

Ayrıca, eğer kullanıcılar kendine zarar vermek ile ilgili bir hashtag aramaya çalışırsa, destek sayfasına yönlendirilecekler.

Instagram COO Marne Levine ” Akıl sağlığı uzmanlarına göre; sıkıntı yaşayan sevdiğimiz birine ulaşmak gerçek bir fark yaratabilir. Aynı zamanda, aileler ve arkadaşlar bu kişilere yardım etmeye çalışırlar ama o kişiye nasıl ulaşabileceklerini bilmezler.”

“Bu araçlar, en çok ihtiyacınız olduğu anda size değer veren bir topluluk tarafından çevrili olduğunuzu hatırlatmak için tasarlanmıştır.” dedi.

Instagram, destek araçlarında kullanılan dilin uygun olup olmadığına emin olmak için, Ulusal Yeme Bozuklukları Derneği ve Ulusal İntihar Önleme Yaşam Hattı ile çalıştı.

CNN

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...