20 Erkek Arkadaşından Aldığı iPhone 7’lerle Ev Aldı

Share

Çin’de bir kadın 20 farklı sevgilisinden hediye olarak istediği iPhone 7’leri satıp kendisine bir ev aldı.

20 erkek arkadaş ve 20 iPhone sayesinde kendine ev aldı

Çin’in güneyindeki Şenzen kentinde yaşayan bir kadın, 20 erkek arkadaşından kendisine iPhone 7 almalarını istedi. Haberde ‘Şiaoli’ takma adıyla bahsedilen kadının bu talebini tüm erkek arkadaşları yerine getirdi.

Telefonları alan Şiaoli daha sonra bunları Çin’de ikinci el telefon satın alan internet sitesi Hui Shou Bao’ya 115 bin yuan’a (yaklaşık 53 bin TL) sattı ve parayı evin peşinatı olarak kullandı.

İŞ ARKADAŞI ANLATINCA ÜLKENİN GÜNDEMİNE OTURDU

Şiaoli’nin bir iş arkadaşının yaşananları blogunda anlatmasıyla olay Çin’in en çok konuşulan haberi oldu.

İş arkadaşı blogundaki yazıda kadın için şunları söylüyordu:

“O varlıklı bir aileden gelmiyor. Annesi ev hanımı babası ise göçmen bir işçi. Ailenin en büyük çocuğu olarak yaşlanan anne ve babasına bir ev almak için kendisini baskı altında hissetmiş olabilir. Ama böyle bir yöntem kullanması inanılır gibi değil.”

Hikayenin sosyal medya sitesi Weibo’da yayılmasıyla olay çok konuşuldu ve “20 telefona bir ev” etiketi ülke çapında trendler arasına girdi.

Bir kullanıcı, “Ben bir tane bile erkek arkadaş bulamazken, 20 tanesini aynı anda bulmuş ve onlara iPhone bile aldırmış” yazdı.

Telefonların satıldığı şirketin sözcüsü bir açıklama yaparak ekim ayının başlarında bir kadın müşteriden 20 tane iPhone 7 satın aldıklarını doğruladı.

BBC, Hürriyet

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...