Škoda Octavia 2017

Share

Škoda’nın başarılı modellerinden Octavia makyajlandı. Ön bölümde yoğunlaşan değişimler iç mekanda da az hissedilse de aracın donanımına uzun süredir beklenen opsiyonların katıldığını görmek güzel.

Çift parçalı LED farlarıyla hemen tanınabilen makyajlı yüzü, daha küçük sis farları sayesinde genişletilmiş gibi görünen Octavia’nın ön tamponu da hafifçe makyajlanmış. 16, 17 ve 18 inç çaplı jantlar arasına yeni tasarımlar eklenirken arka bölümde yeni iç desene sahip LED stoplar ve rötuşlanmış tampon dikkat çekiyor.

İç mekan ana hatlarıyla değişmese de gösterge tablosunda yeni bir zemin kullanıldığı görülebiliyor. Yine bu bölümde renkli ekran sunulurken orta konsolda bulunan dokunmatik ekranların tamamı kapasitif cam olmuş. Motor çalıştırma düğmesi, geri görüş kamerası, treyler manevra yardımcısı, çapraz trafik uyarısı, yaya hareket öngörüsü ve kör nokta uyarısı Octavia’nın donanımında yer alıyor.

Kaputu altında bir yenilik bulunmayan Octavia’da hacimleri 1 ile 2 litre arasında değişen beş benzinli ve dört Diesel motor görev yapmaya devam ediyor. Güçleri 84 ,le 184 beygir arasında değişen üniteler 5 ile 6 ileri manuel veya 6 ile 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanlarla eşleştirilebiliyor.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...