Makyaj Malzemelerine Geleneksel Dokunuş

Share

Faslı kozmetik markası Habibi için endüstriyel tasarımcı Kim Ramain-Colomb tarafından yeni ambalajlar tasarlandı. Fas’ın yöresel ve geleneksel malzemelerinden biri olan toprak, akıllı telefonlara gönderme yapan bir bakış açısıyla birleştirilerek bu tasarım için ele alındı.

Temel geometrik biçimler kozmetiğin etkileyici renkleriyle bir araya getirilerek karton kutuların içerisine yerleştirildi. Ramain-Colomb, yeni nesil için en temel hareket alışkanlıklarından biri olan kaydırma eylemini tasarım girdisi olarak ele aldı. Ürün renklerinin dışa yansıtıldığı beyaz karton kutuları kaydırarak, toprak kaplar içinde albeniyle duran renklere ulaşmak mümkün.

Tasarımcının Fransız sanat ve tasarım okulu ECAL’deki diploma projesi olan küçük dairesel ruj ambalajının bir devamı olarak ortaya çıkan serinin ilham kaynağı, bir gezi sırasında tanıştığı Fas Berberi’lerinin geleneksel dudak boyası oldu.

Kozmetik ürünlerin doğal ve sıcak bir malzeme içine yerleştirildiği bu tasarımlarda malzemeleri uygulamak için herhangi bir aplikatör kullanılmamış. Çünkü kozmetik ürünlerde kullanılan geleneksel “Aker Fassi” pigmenti sayesinde ıslak parmakla uygulama mümkün kılınıyor. Böylece ambalaj malzemesindeki samimi tavır, kullanıcının dokunma duyusuna ulaşmayı hedefleyen üründe sürdürülmüş oluyor.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...