Matematik Dehalarına Ücretsiz İnternet

Share

ABD’in Teksas eyaletindeki bir kafe, ücretsiz kablosuz internetten yararlanmak isteyen müşterilerini matematik testine tabi tuttu.

restoran, lokanta

San Antonio kentinde faaliyet gösteren Yaya’s adlı Tay restoranı, internet şifresinin kırılmasını zorlaştırmak için yaratıcı bir yöntem kullandı. Birçok yerde olduğunun aksine wifi şifresini doğrudan paylaşmayan restoran, ücretsiz internetten yararlanmak isteyen müşterilerine bir matematik sorusu sordu.

Yaya’s adlı restoranın wifi şifresi için müşterilerine yönelttiği soruyu Reddit’te paylaşan Joshua_Glock adlı kullanıcı, ‘matematik dehalarından’ yardım isterken, gelen cevapların hiçbiri ise işe yaramadı.

Kullanıcılar, restoranın sorusunun ‘hileli’ olabileceğini belirtirken, Glock ise kodu kırmaya kararlı olduğunu ifade etti.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...