Süt Ürünleri ve Gluteni Bırakabilmek İçin 5 Öneri

Share

Süt ürünleri ve gluten, sağlığınızı olumsuz yönde etkiliyor; genetik mutasyonlar sonucu oluşan durumlar, alerjiler ve çeşitli gıda hassasiyetleri gibi sebeplere yol açıyor; gluteni ve süt ürününü bırakmakta zorlanıyor olabilirsiniz. Eğer durum böyleyse işte bu sorunlar ile mücadele etmenize yardımcı olacak 5 öneri!

Kinoa Tahılını Hayatınıza Dahil Edin
Kinoa, görünüş itibariyle pirince benzeyen, tat olarak benzemeyen ve besin değeri olarak oldukça yüksek olan bir tahıldır. Bu tahılı yemeklerinizde kullanabileceğiniz gibi bu tahıldan yapılmış makarnaları da satın alıp tüketebilirsiniz.

Dondurma Yapın
Badem sütünden yararlanarak dondurma yapabilirsiniz. İçine ekleyeceğiniz muz, kakao ve başka meyveler ile lezzetli dondurmalar yapıp süt tüketmeden dondurma yiyebilirsiniz.

Fındık ve Fıstık Türevi Ürünlerden Peynir Yapın
İmkansız gibi gelse de fındık, fıstık gibi ürünlerden peynir yaapbilirsiniz. Badem gibi malzemelerle yapılan peynirler sağlıklı olmakla birlikte tatları da sizi memnun edecektir.

Beşamel Sos Kullanın
Badem sütü kullanarak yapacağınız beşamel sosunu yediğiniz yemeklere tat katması için kullanabilirsiniz.

Vegan Restaurantları Tercih Edin
Dışarıda yemek yiyecekseniz tercihiniz vegan restaurantlar olsun. Eğer vegan restauranta ulaşamıyorsanız diğer restaurantlarda pilav, et veya salata yiyerek sağlıklı kalabilirsiniz.

InStyle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...