Bilim İnsanları ‘İsa’nın Mezarını’ Açıyor

Share

Bilim insanları, Hristiyanların peygamberi İsa’nın çarmıha gerilmesinin ardından defnedildiğine inanılan lahitin etrafındaki mermer kaplamayı, 60 saatlik bir çabanın ardından kaldırdı.

Kudüs’teki Eski Kent bölgesinde bulunan Kutsal Mezar Kilisesi’ndeki mezarın çevresindeki plakaların kaldırılmasının ardından Atina Ulusal Teknik Üniversitesi’nden bir ekip, çalışmalara başladı.

İsa peygamberin mezarı olduğu iddia edilen lahitte Yunan araştırmacılar inceleme yaptı.

Orijinal kaya oyması mezarın el değmemiş durumda olduğu belirtilirken, lahitin yüzyıllardır mühürlü olduğu ifade edildi. Araştırmaları görüntüleyen National Geographic, mezarda sürdürülen araştırmada uygulanan testlerle İsa’nın tam olarak nereye ve ne şekilde defnedildiğinin öğrenilebileceğini kaydetti.

İsa'ya ait olduğu iddia edilen mezarın girişi

National Geographic’e konuşan arkeolog Dan Bahar, “Kutsal Mezar Kilisesi’nin İsa’nın gömüldüğü yer olduğu konusunda kesinkes emin olmayabiliriz ama ancak başka bir yerde gömülü olduğuna dair bunun kadar güçlü başka iddia yok ve bu alanın güvenilirliğini reddetmemizi gerektiren bir kanıt da bulunmuyor” dedi.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...