İçimizdeki Çocuğu Dışarı Çıkaralım!

Share

Kaç yaşında olursanız olun, eğer biri size kaydıraktan kayma yarışı yapalım derse bu kulağa eğlenceli gelecektir. Öğrenerek eğlenmek için, eğlenceyi bilimle harmanlayan Londra’daki Satoil Gallery Bilim Müzesi Wonderlab’e göz atalım.

Galeride 50 farklı elden çıkmış sergi, içerik çeşitleri oldukça farklı işler görmek mümkün. Tabiki sergiler bilimle alakalı. Ziyaretçilerin dikkatini çekmek için dijital teknolojiye çokça önem verilmiş.

1

Sergideki en eğlenceli parçalardan biri, bu farklı malzemelerden oluşturulmuş kaydıraklar. İçinizdeki çocuğu dışarı çıkarmak için birebir.

2

Wonderlab’de bilimsel konseptler, ışık malzemeler sesler matematik elektrik manyetik güçler gibi konular çerçevesinde gelişiyor. Her bir konsept kendi başına asılmış olan bir obje ile temsil ediliyor.

5

Ziyaretçiler müzeyi gezerken 120 kişi kapasiteli tiyatroyu da ziyaret edebiliyor. Tiyatronun tasarımı bilim adamı Michael Faraday tarafından yapılmış.

3

Sergi mekanında, uzayın konu olarak işlendiği alanlar, bu konu çerçevesinde geliştirilmiş mekan oyunları var. Gökyüzü efekti için ledlerle aydınlatılan mekanın tavanı, genel anlamda siyah renklerde seçilmiş ki, ziyaretçilerin uzay boşluğunu daha rahat kavrayabilmesi için.

4

Mekanın iç mekandaki önemi ise; oluşturulacak işlevsel mekanlarda kreatif düşüncelere yer vermek ve mekanı interaktif bir alana dönüştürmek. Wonderlab’ de olduğu gibi mekan, kaydıraklarla ya da hareketli duvarlarla oyun alanı gibi bir sergi alanına dönüştürülmüş. Bilimi keşfederken eğlenmek isteyenlerin tercih edeceği bir yer gibi gözüküyor.

7

icmimarlikdergisi.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...