Meksika’da Sıra Dışı Bir Festival: Ölüler Günü

Share

Ölüler Bayramı, Meksika’da hiçbir ülkede olmadığı kadar hayatın içinde ve ülkenin en önemli bayramı olarak kutlanıyor. Festival havasında geçen etkinlikte renkli kostümlere müzik ve dans eşlik ediyor.

Meksika - Ölüler Günü

Arkadaşların ve ailelerin bir araya gelerek ölülerinin arkasından dua etmesi ve onları hatırlaması üzerine kurulu olan bayram, her yıl 31 Ekim gecesinde başlıyor.

Meksika - Ölüler Günü

Meksikalılara göre hayat bir döngüdür. Ölüm bir şeyin sonu değildir. Ölüler halen evrenin bir parçasıdır.

Meksika - Ölüler Günü

Bu nedenle Meksika’da Ölüler Günü hüzünlü acılı bir günün aksine kutlanacak bir gün olarak görülüyor.

Meksika - Ölüler Günü

Ölüler Günü’nde ekonomik düzeyi ne olursa olsun tüm Meksikalılar evlerine ölüleri için, onların sevdiği yemeklerden, içkilerden ve meyvelerden özellikle de ölüm çiçeği denilen kadife çiçekleriyle dekore ettikleri bir altar yapıyorlar.

Meksika - Ölüler Günü

Yaşlı, genç 7’den 70’e herkes ölülerin mezarını ziyaret ediyor.

Sputniknews

Not: Bu yazının ardından Ölüler Günü’nü fantastik bir hikaye ile anlatan Serinletici Sinema Kulübü Filmimiz The Book of Life‘ı izlemenizi tavsiye ederiz.

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...