İş hayatında başarılı olmanın altın kuralları

Share

Yeni insanlar tanıyın: Bunu yaparken de iyi bir konuşmacı olmak yerine, iyi bir dinleyici olmayı seçin. Kendinizi ve yapabileceklerinizi tanıtın. İleride iş hayatında yine karşılaşabilirsiniz.

Kendinizi İyi Hissetmediğinizde Hatırlamanız Gerekenler
Ne sıklıkla iş yerindeki en zeki insan olmadığınızı ya da diğerleri kadar becerikli olamayacağınızı düşünürsünüz bilmiyoruz ama bu gibi durumlar zaman zaman başa gelebiliyor. Bu düşüncelere sahip olan tek kişinin siz olmadığınıza emin olabilirsiniz. İş yerindeki pek çok başarılı ve motive arkadaşınız da zaman zaman bu tür düşüncelerle çarpışmak zorunda kalıyor. Diğer taraftan başkalarının da zaman zaman zor günler yaşadığını bilmek içinizi ferahlatacak ve bununla yaşamayı kolaylaştıracak değil elbette. Bu şekilde olumsuz duygularla dolduğunuz zamanlarda kendiniz için hızlıca yapmanız gerekenler hemen aşağıda.

Kendinizin En Büyük Eleştirmeni Yine Sizsiniz
Başarılı ve eğitimli bir iş kadını olarak neyi yapamamış olduğunuzu en doğru şekilde kritize etme şansına sahipsiniz. Üstelik tüm aşamalarda yapmış olduğunuz eksiklikleri ve yanlışları sizden iyi kimse bilemez. Dolayısıyla hataya odaklanarak kendinizi deliye çevirmek yerine yapılanma adına adım atın. Bunu yaparken başarıyla tamamladığınız işleri ve aldığınız teşekkürleri de aklınızın bir kenarında tutun.

Herkes Hata Yapabilir
Kimilerinin ortalığı hiç karıştırmadığını ve işlerini tereyağından kıl çekercesine beceriklilikle yaptığına inanıyor olabilirsiniz. Ama emin olun ki yanılıyorsunuz. Herkes hata yapar. Hatalar kişinin gelişiminin bir parçasıdır. Hataların çözüm yollarını bulmak, hızlıca onarmak ve buna göre aksiyon almak, pek çok yöneticinin bu yere gelebilmesinin sebebidir. İşin sonunda başarıyla tamamlanması, yolculuk sırasında sorunlar olmadığı anlamına gelmiyor. Siz de hatalarınızdan ders alarak, kriz yönetiminde başarı sağlayarak daha az yanlışla işleri tamamlama yolunda ilerlemelisiniz.

Yeterli Donanıma ve Zekaya Sahip Olmasaydınız İşe Alınmazdınız
Sahip olduğunuz işin sizin için fazla iyi olduğunu ve buraya nasıl geldiğinizi bilemediğinizi hissettiğiniz günlerde yukarıda yazılı cümleyi mutlaka kendi kendinize tekrarlayın. İş dünyası hak etmeyeni bir noktaya taşımayacak kadar adildir. Kimse hak etmediği bir yere gelip kalamaz. Zaman zaman kişinin kendini yetersiz hissetmesi tamamen kişisel gelişim isteğinin bir ürünüdür. Ayrıca unutmayın kendinizi diğerlerinden daha geride hissettiğinizde her zaman bu durumu eşitleme şansına sahipsiniz. Şirket içi eğitimlerinden ya da farklı oluşumlardan faydalanmak size iyi hissettirebilir.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...