İnternette Toblerone Kavgası Çıktı

Share

Çikolata sevenler, Toblerone’nun maliyeti düşürmek için klasik çikolatasının şeklini değiştirmesine ateş püskürüyor. Sosyal medya tepkileri tüm dünyaya yayılıyor!

Ünlü İsviçre çikolatası Toblerone’u sevenler için acı bir dönem yaşanıyor. Markanın klasik üçgen şekilli çikolatalarında, iki üçgen arasındaki boşluk bölge büyütüldü.

Bu açıklık ise firmaya maliyeti düşürme imkanı verirken çikolata severlere de aynı fiyata Toblerone satın alma imkanı verdi.

Aynı pakette daha az çikolata

Firma eskiden 170 gr olan çikolata paketlerini artık 150 gr çikolata ile satıyor. Bu da fiyat artmamasına rağmen çikolatanın fiyatına %12 zam yapıldığını gösteriyor.

Ancak internet kullanıcıları yapılan değişikliğe çok kızgın. Toblerone severler markanın çikolatanın şeklini değiştirerek çok büyük yanlış yaptığını savunuyor.

Öyle ki, Twitter’da Toblerone kavgası, ABD seçimlerinin de üzerine çıkarak bir numaralı dünya trendi oldu.

Konu hakkında sayısız tepki videosu ve sosyal medya postu paylaşılırken, “Toblerone Boşluğu” meselesi daha da büyüyerek internetin yeni mimi olacak gibi görünüyor.

Kendilerini kandırılmış ve kazıklanmış hisseden Toblerone severlerin tepkileri de şu sıralar İnternetin en çok konuşulan konusu olacak gibi duruyor.

Shiftdelete

Merve Deniz

Serinletici viral içerik editörlüğü yapan Merve Deniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Serinletici'de haber çevirilerine de yardımcı olan Merve’nin en büyük hobisi fotoğrafçılık. Geleceğe yönelik fotoğrafçılık hedefleri arasında portfolyosunu online bir sergiye dönüştürmek de var. Kendisini tanımlamada -fotoğrafçılıktan bile önce- ilk kelime olarak “kedisever”i seçen Merve, halen İzmir’de yaşıyor.

You may also like...