Hawking: İnsanoğlunun 1000 Yıl Bile Ömrü Yok

Share

Dünyanın en ünlü fizikçisi olarak görülen İngiliz bilim insanı Stephen Hawking, insanoğlunun sonunun yakın olduğunu söyledi.

‘Oxford Union Society’ için insanoğlunun kökenleri ve geleceği hakkında bir konuşma yapan Hawking, yaşayacak yeni bir gezegen bulunmazsa insanoğlunun Dünya’da 1000 yıldan az ömrünün kaldığını vurguladı.

T24’ün Independent’tan aktardığına göre, 74 yaşındaki fizikçi ve kozmolog, son 50 yılda evren hakkında depolanan yeni bilgilerden yola çıkarak 2016’yı yaşamak ve kuramsal fizik araştırmaları yapmak için parlak bir yıl olarak nitelendirdi.

Hawking, “Evren hakkındaki algımız son 50 yılda neredeyse tamamen değişti ve ben buna az bile olsa katkıda bulunduysam ne mutlu bana. Yalnızca doğanın temel parçacıklarından biri olan biz insanların, bizi ve evreni kontrol eden kanunları çözmeye bu kadar yaklaşması adeta bir zafer. ‘Cosmos’ gibi süper bilgisayarların yardımıyla milyonlarca galaksinin yerini belirleyebileceğiz ve evrendeki yerimizi daha iyi anlayacağız. Belki bir gün yer çekimi dalgalarını kullanıp Big Bang’in kalbine bile bakabileceğiz” diye konuştu.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...