Volkswagen Passat GT

Share

Volkswagen, önümüzdeki günlerde kapılarını açacak olan 2016 Los Angeles Otomobil Fuarı’na daha önce görücüye çıkan üç sıra koltuğa sahip Atlas SUV modelinin yanında sportif görünümlü bir araç daha getirecek. Passat GT konsepti, üzerinde bir dizi ilgi çekici tasarım detayı, alçaltılmış sürüş yüksekliği ve bazı performans parçası taşıyacak.

Kaputun altında yatan 3.6 litrelik TSI VR6 motor fabrika çıkışı ayarlarını koruyacak, yani 283 bg (208 kW) üretecek. Tüm bu güç, kulakçıklar ile kontrol edilen 6 ileri DSG çift kavramalı şanzıman vasıtasıyla aktarılacak. Performansta yapılan en kilit değişim ise daha ayırt edilebilir bir ses sunan çift trapezoid egzoz çıkışları ve spor susturucular olacak. Bunun yanında yaklaşık 15 mm alçalan araç, standart modele göre daha yere yakın bir duruş sergileyecek.

Dış bölümde ise standart modele göre 20 farklı ufak değişim var. Yapılan dokunuşlarda başrolü oynayan, üzerinde kırmızı detaylar yer alan, siyah renkli bal peteği ızgara efsanevi GTI’a selam veriyor. Göze çarpan diğer değişiklikler arasında özel tampon parçaları, siyah cam çerçeveleri, kırmızı fren kaliperleri ve onları saklayan 19 inç çapındaki Tornadı jantlar bulunuyor.

İç mekanda da göze pek çarpmayan dokunuşlar yapılmış. Kapı döşemesinde ve gösterge panelinde kullanılan karbon fiber deseni, çift renkli (siyah ve gri) spor koltuklar ve zıt renkli dikişler öne çıkan ilk detaylar. Güncellemeler, tüm Passat yelpazesinde standart olarak sunulan siyah tavan döşemesine ve parlak siyah merkezi konsola vurgu yapıyor.

Passat GT konsepti, VW’nin Tennessee’deki Chattanooga tesisinde geliştirildi. Araç önümüzdeki günlerde Los Angeles Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak.

Motor 1

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...