Dijital Çağ ve Gelenekler Karşı Karşıya!

Share

Eserlerinde modern ve antik kültür karmaşasını ele alan sanatçı Faig Ahmed’in analog glitch art dokunuşlu halılarına daha önce yer vermiştik. Ahmed, yeni halılar üreterek bu kültürel meseleleri ele almaya devam ediyor.

Faig Ahmed yapıtlarında özellikle Türkiye, İran, Hindistan ve Kafkas halılarını kullanıyor ve onların orijinal desenlerini bozulmaya uğratıyor.

Sanatçı halılarını, geleneksel dokuma tezgahında yaratıyor ve onları manipüle ederek çağdaş bozulma desenleriyle süslüyor.

Böylece geleneksel lüks halılar, duvarda bölünmüş iki ayrı dünya yaratan isyankar halılara dönüşüyor.

Özellikle son çalışmalarının pek çoğu Ahmed’in genetikle ve kuantum fiziğiyle ilgili araştırmalarıyla da bağlantılı.

Mutasyona uğrattığı halılar bir bakıma sanatçının doğada ve kaotik dünyada simetriyi bulmanın imkansızlığını gösterme isteğini yansıtıyor.

Faig Ahmed’in son çalışmalarını içeren Source Code isimli sergisi, 17 Kasım’da New York Sapar Contemporary’de açılacak ve 5 Ocak 2017’ye kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...