Frida Kahlo’nun ‘Kayıp’ Tablosu Ortaya Çıktı

Share

Meksikalı ressam Frida Kahlo’nun hiçbir zaman kamu önünde sergilenmeyen ‘Kolyeli Kız’ isimli resmi, New York’ta açık artırmayla satışa çıkarılacak.

Kahlo’nun eşi Diego Rivera tarafından, 1955 yılında kendisine yardımcı olan bir kadına verilen 1929 tarihli resmin 60 yıl boyunca Kaliforniya’daki bir yatak odasında asılı durduğunu ifade eden Sotheby’s’in Latin Amerika Direktörü Alex Stein, “Resim çok taze duruyor. Evin karanlık bir köşesinde tutulmuş, o yüzden renkler hala canlı” dedi.

Frida’nın İlk 20 Resminden Biri

Resmin 90 yaşındaki sahibinin yazın Sotheby’s müzayede evine ulaştığını kaydeden Stein, ‘Kolyeli Kız’ın hayatı boyunca 143 resim yapan Frida Kahlo’nun ilk 20 işinden biri olduğunu söyledi.

2 Milyon Dolara Satılması Bekleniyor

Tuval üzerine yağlıboya ile yapılan resmin ‘yakınlık ve sıcaklık hissi’ yarattığını belirten Stein, 22 Kasım’da gerçekleşecek açık artırmada ‘Kolyeli Kız’ın 2 milyon dolara satılmasının beklendiğini ifade etti.

​Sanat uzmanları ‘Kolyeli Kız’ın varlığını, Frida Kahlo’nun bir arkadaşının çektiği fotoğraf sayesinde biliyordu. Kahlo’nun resimlerinin görüldüğü siyah beyaz fotoğraftaki resmin nerede olduğuna dair ise bir bilgi yoktu.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...