Leonard Cohen’in Ölüm Nedeni Belli Oldu

Share

Dünyaca ünlü Kanadalı şair, şarkı sözü yazarı, romancı ve müzisyen Leonard Cohen’in ölüm nedeni belli oldu.

Cohen’in Menajeri Robert B. Kory, Cohen’in 7 kasım gecesi Los Angeles’taki evinde düştükten sonra uykusunda hayatını kaybettiğini açıkladı.

New York Times’ın haberine göre; Kory, “Ölümü ani, beklenmedik ve huzur içindeydi” dedi. Ailesi Cohen’in öldüğünü 10 kasım günü resmi Facebook hesabı üzerinden yapılan bir açıklamayla duyurmuş ve 82 yaşında hayatını kaybeden müzisyenin ölüm nedenine ilişkin bir bilgi vermemişti.

Hayranları Cohen’in kötüye giden sağlığı ile ilgili fazla bilgi sahibi değildi. New Yorker’ın haftalık radyo programına konuşan ve Cohen ile son günlerinde röportaj yapan New Yorker muhabiri David Remnick, Kanadalı müzisyenin kanserle mücadele ettiğini söylemişti.

Montreal’de Toprağa Verildi

Cohen’in doğduğu Montreal’de Yahudi geleneklerine göre toprağa verildiği öğrenildi. Shaar Hashomayim Sinagogu’ndan yapılan açıklamada, Cohen’in, vasiyeti üzerine ailesinin yanında toprağa verildiği belirtildi. Cohen 50 yıllık kariyerinin 14. stüdyo albümünü geçen ay yayınlamıştı. Ekimde New Yorker’a verdiği röportajda Cohen ” Ölmeye hazırım. Umarım çok rahatsızlık vermez. Benden bu kadar” demişti.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...