Dersimiz: Sonbahar ve romantizm

Share

Havalar değişiyor… Yapraklar değişiyor… Aşk hayatın da öyle…

Sonbahar, değişim mevsimidir. Havalar adım adım soğur, tüm bitkiler değişir, doğa bizlere rengarenk manzaralar sunar. Nereye baksan sarı, kahverengi ve yeşilin dansını izlersin. Tüm bu değişimlerden bizler de etkileniriz. Aşk hayatımız da bu değişimden kaçamaz tabii.

The Relationship Fix: Dr. Jenn’s 6-Step Guide to Improving Communication, Connection, and Intimacy kitabının yazarı Dr. Jenn Mann, sonbahar mevsiminde aşk hayatında yaşayacağın muhtemel değişimleri anlatıyor.

Sarılma mevsimi

Birçok araştırma, üşüdüğün zaman ağzından daha sıcak sözcüklerin dökülüverdiğini gösteriyor. Bu sözcükler de elbette sarılmalarla sonuçlanıyor. Havalar soğudukça yakınlaşmalar artıyor. Üstelik, birlikte geçirmek için daha fazla zaman buluyorsun. Birlikte yapılan aktiviteler de artıyor.

Daha fazla samimiyet

Bahar aylarında başlayan ilişkiler daha heyecan vericidir. Çünkü havada değişim var. Ama özellikle de sonbahar zamanı samimiyet artıyor. Bu dönemde, ilişkinin derinliklerini keşfetme fırsatını yakalıyorsun.

Yaz aylarında tatile gidiyor, kumsalda yürüyüşler yapıyor, havuz başında saatler geçiriyor, adeta cenneti yaşıyoruz. Havalar soğumaya başladıkça da adeta gerçek dünyaya dönüveriyoruz. İlişkiler de bu gerçeğe dönüşten olumlu etkileniyor.

Havada aşk kokusu var…

Güneş tepede daha az durduğu için, güneşin doğuşu ve batışı kıymetlenmeye başlıyor. Baş başa çıkılan yemekler, romantik aktiviteler artıyor.

Karanlığın aydınlıktan daha seksi olduğu da ortada. Güneş yaz aylarına göre daha erken battığı için, geceleri daha güzel değerlendirme şansın da yükselmiş oluyor.

Women’s Health

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...