‘Bir Yudum Sosyal Medya’

Share

İçecek pazarında gençleri yakalayacak yenilikçi bir şeyler yapma ihtiyacı ortaya çıkınca Coca-Cola İsrail ve Tel-Aviv merkezli yaratıcı ajans Gefen Team işe koyulmuşlar. Bu işbirliğinin sonucunda da Coca-Cola’nızı yudumlarken fotoğrafınızı çeken bir Coca-Cola şişesi ortaya çıkmış.

Sınırlı sayıda üretilen özel selfie şişesi için 500 ml’lik Coca-Cola şişesinin dibine kırmızı bir ek bölüm yapılmış. Bu bölümde neredeyse görünmez bir kamera var.

Şişe, çoğu insanın içerken şişeyi tuttuğu açı olan 70 derece açıya geldiğinde kamera devreye giriyor ve fotoğrafınızı çekiyor.

Sonuç: yudumunuzun ortasında, ağzınıza şişeyi dayamış bir selfie! Sosyal medyada paylaşma butonları da cihaza entegre edilmiş. Bir yudumda Facebook, Instagram ve Snapchat’tesiniz.

Coca-Cola’nın “Yaz Aşkı” kampanyasının devamı için bu şişeyi hazırlayan Gefen, gençlerin Coca-Cola etkinliklerinde kendilerini ve arkadaşlarını zaten etiketlediğini, bu şişeninse işlerini kolaylaştırıp etkinlik boyunca yalnızca Coca-Cola içerek özel anları paylaşmalarını sağladığını söylüyor.

Şişe sosyal medyada ilgi çekmeyi başarmış, kimileri hashtag üzerinden selfie paylaşırken kimileri biraz daha eleştirel.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...