Beyaz Gökkuşağı, Görenleri Büyüledi

Share

İskoçya’nın Rannoch Moor bölgesinde, Pazar günü gezintiye çıkan fotoğrafçı Melvin Nicholson, doğada nadir olarak rastlanan ve ‘sis kuşağı’ olarak da adlandırılan beyaz bir gökkuşağı görüntüledi.

Siz Hiç Beyaz Gökkuşağı Gördünüz mü?

Böyle bir kuşak nadir rastlanan bir olay olduğu kadar, fark edilmesi de aslında zormuş. Kuşağı fark edebilmek için güneşin tam arkanızda olması gerekiyormuş ki bu da bir fotoğrafçı olarak Melvin Nicholson’ı ‘çok şanslılar’ kategorisine sokuyor.

Gördüklerini “Tek kelimeyle muhteşem. Renksiz bir gökkuşağı gibi. Aslında Küçük damlacıkların yarattığı sisten ibaret. Büyünün de ötesindeydi. Uzun süre hiç unutmayacağım anlardan birisi” şeklinde tanımlayan Nicholson’ın bu karesi şimdi tüm dünyada ilgiyle paylaşılıyor.

Karnaval

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...