Apple Bükülebilir iPhone Patenti Aldı

Share

Apple aldığı yeni patent ile iPhone’un 10. yılı için yıllardır araştırma yaptığı ve iPhone 7’den sonra beklenen yenilikçi tasarımlı bir akıllı telefon ile karşımıza çıkabilir.

Apple bükülebilir iPhone için patent aldı

Apple’ın bükülebilir ekranlı cihazlar için almış olduğu 9,504,170 nolu patent Birleşik Devletler Patent ve Marka Ofisi tarafından onaylandı. Bu patent, bükülebilir ekranlı bir iPhone’un ortaya çıkacağını kanıtlar niteliktedir.

Tasarımı nasıl olacak?

Tasarım olarak 90’lı yıllarda Motorola tarafından popüler hale gelmiş olan midye kabuğuna benziyor. Apple’ın bu dizaynı aynı zamanda ikiye bükülebiliyor. Apple, bükülebilir bir format oluşturmak için esnek bileşenler üretti. En önemli kısım ise OLED görüntü kalitesi ve metali desteklemesidir.

Bazı örneklerde görüldüğü gibi bükülebilir telefon şasiyi birleştiriyor ya da cihazın ana ekran tuşu, cihazı yukarı ve aşağı kısımlara ayıracak. Her iki kısmında da işlemci, sensör ve diğer akıllı telefon devrelerine sahip olacak.

Örneğin üst kısmında kameralar, ışık sensörleri, hoparlör modülleri bulunurken alt kısmında da mikrofonlar, CPU, GPU, titreşim ve diğer gerekli parçalar bulunduracak.

16-11/22/19104-19024-161122-folding-2-l.jpg

Nasıl bir kullanım deneyimi sunacak?

İki kısım dönel hareket eden bir mekanizma aracılığıyla birbirine bağlanmaktadır. Bu sayede iki kısmın biri diğerine bağıntılı bir şekilde hareket eder. Aralarındaki bağlantı ise esnek baskı devre kartlarıyla sağlanmaktadır.

İlginç bir şekilde Apple bu belgeyle esnek ekranda iki veya daha fazla katlanır konfigürasyonlu ekstra materyaller içerebilir. Sunulmuş olan akıllı telefon, tasarım olarak içine doğru gömülen bir midye kabuğuna benziyor.

Böylece darbelere karşı daha dayanıklı olabilir. Karşılıklı konfigürasyon, görüntüyü kolay işletim erişimi için büküldükten sonra yüzeysel kaplama gösterebilir. Ana ekran tuşunun uzağında bir testere dişi bulundurabilir.

16-11/22/19104-19025-161122-folding-3-l.jpg

OLED bileşenlerinin duyarlılığını hafifletmek için Apple ekranın ekran ekleminin dönüşünü çalışanlarına dağıtarak geri dönüşleri inceleyecek. Yayınlanan patent başvurusunda eklem, cam ekran gibi önemli konularda detaylı açıklamalarda bulunulmuş.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...