İranlı Sanatçı ‘Cennete Merdiven’ Çizdi

Share

İranlı bir sanatçı, ABD’nin Boston kentindeki bir binaya ‘Stairway to Heaven’ (Cennete Giden Merdiven) adını verdiği bir resim çizdi. Sanatçı, amacının ABD ve İranlıların birbirini anlaması olduğunu ifade etti.

ABD’nin Boston kentindeki işlek bir caddede bulunan bir bina, İranlı sanatçı Mehdi Ghadyanloo’nun yaptığı dev bir resimle süslendi. İngiliz rock müzik grubu Led Zeppelin’in ünlü ‘Stairway to Heaven’ şarkısıyla aynı ismi taşıyan resimde, gökyüzüne doğru çıkan bir merdivendeki insanların tepelerindeki deliğe doğru yükselen kırmızı balonları izlemesi tasvir edildi.

Sanatçı İran basınına yaptığı açıklamada, çalışmasının İran ve ABD halklarının birbiri arasındaki yanlış anlamaları gidermesini umduğunu ifade etti. Ghadyanloo “Sanat evrensel bir dildir, farklı kültürleri birleştirir” dedi.

İran’da 100’den fazla duvara resim yapan Ghadyanloo, Boston’daki yerel yönetimin davetiyle ABD’ye gelmişti.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...